História

od

2009: Vznik Galileo Agency

Za vznikom agentúry stoja dvaja ľudia. Ľubomír Špilko a Tibor Piňo. Bol rok 2009 a našu agentúru sme nazvali Galileo Agency. Názov vychádzal z navigačného systému európskej únie Galileo. Mali sme tie najväčšie ciele (nasmerovať marketingovú komunikáciu našich klientov správnym smerom), tak prečo nezačať tak ambicióznym názvom :) Našou hlavnou motiváciou založiť firmu bolo vytvoriť reklamnú agentúru, ktorá sa bude zaoberať tvorbou web stránok a rôznymi marketingovými službami v meste Čadca. Svojim zákazníkom sme chceli ponúkať moderné služby, ktoré budú milovať, ktoré im budú prinášať zisk a ich klientom radosť z ich používania. Jednoducho sme nechceli byť len ďalšia obyčajná reklamná agentúra.

Po výbere názvu sme sa mohli pustiť do administratívnych záležitostí a začať hľadať kancelárske priestory. Naším prvým sídlom sa stala administratívna časť futbalového štadiónu v Čadci, kde sme bez prestávky vydržali takmer 4 roky. Priestor bol síce malý, zato veľmi útulný a cítili sme sa tam veľmi dobre.

Prvé kancelárske priestory na futbalovom štadióne v Čadci.

2012: Nový názov Fresh idea

Po takmer 4 rokoch pôsobenia v Čadci sme sa stali pevnou súčasťou lokálneho reklamného trhu. Našou tvorbou internetových stránok, sviežimi grafickými nápadmi a priateľským prístupom sme získali viac ako 50 klientov. Medzi najväčších patrili a stále ešte patria Mesto Čadca so svojími organizáciami a Mesto Krásno nad Kýsucou. Dokonca sa nám podarilo získať prestížnu cenu Zlatý erb za Najlepšiu bezbariérovú stránku samospráv.

Napriek týmto úspechom sme chceli stále dosiahnuť viac a presadiť sa na celo-slovenskom trhu a expandovať do zahraničia. Pre začiatok sme vymysleli nový názov firmy, ktorý viac zachytával podstatu našej práce, nové logo, vytvorili nový web a pustili sa na nové trhy. Písal sa dátum 22. marec 2012, kedy Websupport cez svoj vesmírny program registroval domény z vesmíru. Nemohla sa nám naskytnúť lepšia príležitosť :) V tento deň sa zrodila Fresh idea, kedy sme si zaregistrovali našu doménu www.freshidea.sk priamo z vesmíru.

Fotka z vesmírnej sondy, ktorá zaregistrovala webovú doménu www.freshidea.sk

Rok 2012 začal teda veľmi úspešne. Podarilo sa nám získať významného zákazníka, najväčšiu startup udalosť na Slovensku s názvom StartupAwards, pre ktorého sme vytvorili úplne novú webovú stránku. Darilo sa nám aj v ďalších mesiacoch, kde sme získali niekoľko významných zákazníkov priamo z hlavného mesta Bratislava. Medzi top určite patrí firma Neulogy, ktorá je lídrom v oblasti investovania a rozvoja do startup-ov.

Naše služby v oblasti tvorby webových stránok sme začali ponúkať aj iným agentúram. Rozšírili sme tak svoju oblasť pôsobenia aj na B2B trh. Medzi našich stálych spolupracovníkov patrí firma eSports - jedna z najväčších firiem v Českej republike zameraných na vývoj športových www stránok, a rovnako firma OKTO Digital, ktorá je lokálnym lídrom v Banskej Bystrici a ponúka komplexné služby akými sú tvorba webových stránok, online reklama a marketing.

2013: Nová adresa Palárikova ulica Čadca

Aby sme naše podnikanie posunuli ešte na vyššiu úroveň, presťahovali sme sa do nových kancelárskych priestorov. Naším novým domovom sa stala hlavná pasáž mesta Čadca, Palárikova Ulica.

Nové priestory na Palárikovej ulici v Čadci

2015: Rok zmien

V roku 2015 sme sa rozhodli pre odvážny krok, kompletne zmeniť našu corporate identity čo obnášalo zmenu loga a zmenu internetovej stránky. Po dlhých hodinách práce a diskusií sa zrodila nová identita, plná sviežich farieb a nápadov. Základom nášho loga sa stala svieža zelená farba v kombinácii s tmavo-modrou.

Súčasné logo Fresh idea

2015 - 2017: Rastieme

Od zmeny identity ubehli 3 roky. Za tieto roky sa nám aj vďaka novej identite a rozšíreniu služieb podarilo získať nových zákazníkov nielen zo Slovenska, ale aj zo susednej Českej republiky či zo Švajčiarska. Sme veľmi hrdí, že pre švajčiarsku reštauráciu Drei Koenige sme vytvorili kompletnú identitu a novú webovú stránku.

Náš tím sa rozrástol na 5 členov. Rozšírili sme aj naše služby, ponúkame tvorbu web stránok a eshopov, branding, dizajn a online reklamu.

2018: Dobrý den Ostrava!!!

V roku 2018 sme otvorili novú kanceláriu v Ostrave. Ostrava je najväčšie mesto v Moravskoslezkom kraji, ktoré veľmi dobre poznáme zo študentských čias :)

Držte nám palce, aby sa nám darilo. Naše sídlo nájdete v krásnom business centre Homola a.s. na adrese Vratimovská 624/11, Ostrava-Kunčičky.

Náš príbeh týmto určite nekončí, máme veľké plány a v hlavách množstvo nápadov :) O ďalších významných udalostiach vás budeme vždy radi informovať.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií